Author Topic: Saitek proflight yoke  (Read 516 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DaveB at EGCC

  • Turbine 2nd Officer
  • ***
  • Posts: 180
Saitek proflight yoke
« on: July 19, 2011, 04:32:16 PM »
Hi to all,

I have just got a yoke system and I'm having problems getting the mixture and prop levers to work!

Any of you kind people out there care to give me an idiots guide to setting up!

many thanks.

Oh, what is the MODE button for??

DaveB

Offline Tom C.

  • Command Captain
  • *******
  • Posts: 3805
Re: Saitek proflight yoke
« Reply #1 on: July 20, 2011, 08:15:08 AM »
Hi to all,

I have just got a yoke system and I'm having problems getting the mixture and prop levers to work!

Any of you kind people out there care to give me an idiots guide to setting up!

many thanks.

Oh, what is the MODE button for??

DaveB
The mode button is to give you more options for assignments in FS.
If you set normal flight selections in mode 1, you can set extra selections in mode 2 and 3.

The throttle levers are a little more of an issue though.
I have my Saitek yoke with a year and have yet to assign anything other than throttle on them.
I really need to sort it out, but as I don't do as much flying as I'd like, I don't need them right now.

I have read somewhere, possibly even here, that to get best results it's better to not install the Saitek drivers that come in the box.

I have the next few days off to follow the Tour de France in the Alps, but if I can find time tomorrow morning I will see what I can sort on my own system and let you know.

If you figure anything before I come back here, please post and let me know.

I would do a search on Avsim or Simflight forums if you can later to see if anything shows up there regarding the issue.
Tom C.

 Veni,           Vidi,        Velcro  
I came,      I saw,    I stuck around...

Once upon a time AFCAD developer!

Offline DaveB at EGCC

  • Turbine 2nd Officer
  • ***
  • Posts: 180
Re: Saitek proflight yoke
« Reply #2 on: July 20, 2011, 01:31:09 PM »
Thanks Tom, I have everything else sorted out,so extra buttons, I dont need LOL

DaveB

Offline Angry_Anderson

  • Turbine 2nd Officer
  • ***
  • Posts: 185
  • Nobody comes here anymore. It's too crowded.
    • AI Malcontent
Re: Saitek proflight yoke
« Reply #3 on: July 20, 2011, 04:42:08 PM »
RTFM?   :P

Offline DaveB at EGCC

  • Turbine 2nd Officer
  • ***
  • Posts: 180
Re: Saitek proflight yoke
« Reply #4 on: July 20, 2011, 07:35:12 PM »

Offline EDDK

  • Command Captain
  • *******
  • Posts: 2681
Re: Saitek proflight yoke
« Reply #5 on: July 20, 2011, 07:51:02 PM »
read the f**king manual

someone's angry here. lost the job?
« Last Edit: July 20, 2011, 08:58:04 PM by BruceN »
Regards, Philippe

Offline DaveB at EGCC

  • Turbine 2nd Officer
  • ***
  • Posts: 180
Re: Saitek proflight yoke
« Reply #6 on: July 20, 2011, 08:35:16 PM »
Got it off E-Bay, so no manual

Offline Angry_Anderson

  • Turbine 2nd Officer
  • ***
  • Posts: 185
  • Nobody comes here anymore. It's too crowded.
    • AI Malcontent
Re: Saitek proflight yoke
« Reply #7 on: July 20, 2011, 10:58:16 PM »
Yeah, angry.  Grrr.
« Last Edit: July 20, 2011, 11:09:27 PM by Angry_Anderson »